Zangmethode Robin

In 2005 begon ik met het geven van zanglessen aan kinderen en jeugd bij ‘Nieuw Vocaal Amsterdam’, één van de beste klassieke zangopleidingen voor kinderen in Nederland en Europa.

Ik ontdekte al snel dat er, in elk geval voor zover ik weet, geen zangmethode voor kinderen en jeugd bestaat waarmee de leerlingen thuis kunnen studeren, en waarmee ze een gedoseerde en meetbare vooruitgang kunnen maken, vergelijkbaar met bestaande methodes voor het leren bespelen van een instrument.

Er zijn weliswaar verschillende boeken over de kinderstem geschreven, waarin in veel gevallen ook oefeningen en/of repertoire-ideeēn zijn opgenomen, maar er bestaat geen zangmethode in de vorm van een werkboek: lesmateriaal dat de leerling ter studie mee naar huis neemt, en dat de basis vormt voor het leertraject van die leerling, met als doel het leren beheersen van een klassieke zangtechniek, en het overtuigend zingen van klassiek repertoire.

Robin is precies dat: een methode in klassiek zang voor kinderen vanaf 6/7 jaar en ouder, en voor jeugd.

Via verschillende oefeningen, die voor de jongste leeftijdsgroep verpakt worden als “spel”, en via een doelgericht internationaal repertoire leren de leerlingen “vanaf nul” (geen voorkennis is vereist) een juiste en vrije stemgeving.

Bovendien ontwikkelen zij hun muzikaliteit, hun podiumpresentatie en hun lichaamsbewustzijn.

Ga voor meer informatie over Robin naar de website van de methode: klik op “Ontmoet Robin” hieronder!

ONTMOET ROBIN
NEEM CONTACT OP